Qui son els Peaky Blinders?

11/30/2015

Fa unes setmanes ens vam assebentar que la tercera temporada de Peaky Blinders estava de camí, així que hem aprofitat per posar-nos al dia amb la sèrie. Feia temps que la teníem a la llista de pendents, i hem aprofitat aquest cap de setmana per deixar-la enllestida.

La sèrie segueix les gràcies i desgràcies d'una colla de corredors d'apostes i mafiosos anglesos, i al alguns membres de la societat obrera del Birmingham posterior a la primera guerra mundial. Si haguéssim de col·locar la sèrie en el mapa, seria en un terme mitjà entre Sons of Anarchy, Broadwalk empire, Sherlock i The Knick. Sona be? Si, sona genial.

peaky blinders season 3 first pictures
@RobertViglasky
Si una cosa està clara, és que la BBC es supera amb cada producció. Històricament sempre ha estat a l'alçada de les millors produccions de Hòllywood, però amb aquesta competeix directament per ser la millor sèrie d'època del moment. Cillian Murphy, que dóna vida al cap de la banda dels Peaky Blinders i protagonitza la sèrie, aconsegueix que el seu personatge sigui inoblidable, un d'aquells que només es troben a les millors sèries.

Una recomanació per a tots els que la comenceu a veure: aquesta és una d'aquelles sèries que s'han de veure en versió original. I dóna igual si no enteneu res d'anglès, perquè amb l'accent tant tancat que ha perfeccionat tot el repartiment d'actors, no s'entén la meitat del que diuen; però la meitat de la personalitat de cada personatge resideix en la manera en la que parla.

Sense fer cap spoiler, us deixem la recomanació d'avui amb una curiositat: la banda dels Peaky Blinders, que va existir a la realitat, es deia així per la costum que tenien de posar fulles de navalla a la visera (peak) de les seves gorres, i les feien servir com a arma per a cegar (blind) al desafortunat que es creuava en el seu camí.



Algú de vosaltres la ha vista? si no és així, feu com nosaltres i poseu-la a la llista per a veure més tard, no us decebrà!

també et pot interessar

2 comentarios

Deixa'ns el teu comentari...