3 raons per la que ens agrada... Louie

10/19/2015

Comencem la setmana amb una recomanació d'aquelles que no hauria de fer falta que féssim. I es que Louie, és una d'aquelles sèries que tothom hauria d'intentar veure.

Ideal per els dies de pluja, sofà i manta que cada cop tenim més aprop, Aquesta sèrie narra les vivències del Louie, (Louis CK), sovint acompanyat de les seves dues filles i la ciutat de NY. I es que aquesta darrera és pràcticament un personatge més de la sèrie, amb caràcter propi. Aquí van els nostres tres arguments per enganxar-vos a tots a Louie:


És una serie autobiogràfica o no?

El Louis CK l'ha definit moltes vegades com una ficció autobiogràfica. Certament no podem creure que la meitat de les coses que passen a la sèrie estiguin basades en fets reals, però el seu estil proper i quotidià aconsegueix que tinguis un vincle molt especial amb els personatges, riguis, reflexionis o comparteixis les seves emocions de forma molt propera.
Per a qui hagi vist els monòlegs del Louis, no és difícil imaginar-se d'on treu la inspiració per elaborar els guions.

Aquesta és una sèrie molt introspectiva, que permet veure l'ànima de la persona a través del personatge. Louis CK és Louie, i Louie és Louis CK. I es que tot i que la narració pugui tirar de la fició, no coneixem cap sèrie més honesta.

Photo credit: Movistar + / Canal +

Una "comèdia" de veritat. 

De tant en tant està molt bé desconnectar de tanta sitcom. La sèrie no és una encadenament d'acudits, riures de llauna, i sorolls de pets (tot i que també n'hi ha) com tantes vegades hem vist en tantes comèdies. De fet, tampoc ho pretén.

L'humor d'aquesta sèrie radica en les situacions que proposa el Louie, que moltes vegades tiren de la hipèrbole per emfatitzar les situacions més absurdes. Fuig dels estereotips i els tòpics, i busca el riure en els llocs més sorprenents, com la vegada que es perd a la Xina rural o el dia que fuig d'una cita terrible, en helicòpter.


Photo credit: Movistar + / Canal +

Els petits talls de monòleg. 

Com ja feia en Seinfeld a la seva sèrie, les petites (o grans) històries que ens va explicant van lligades per gravacions en directe de les seves rutines de Stand Up. Des de locals tant mítics com el comedy cellar fins als casinos de Las Vegas, El Louis CK en estat pur és una de les persones més gracioses del planeta. 

Sense censura, els talls de monòleg acostumen a donar peu a la història, l'introdueixen, a vegades de forma més explícita que altres. A vegades només es dedica a insultar al públic mal educat i begut que aquell dia passava per allà. 

Photo credit: Movistar + / Canal +
Per als que encara no hagueu quedat convençuts, aqui van unes raons extres: una banda onora fantàstica; i les aparicions d'en Chris Rock, en David Lynch, en Ricky Gervais, Jerry Seinfeld, ...

també et pot interessar

0 comentarios

Deixa'ns el teu comentari...