Un llarg cap de setmana i un clàssic: Luther.

12/09/2015

Sempre que tenim un pont i no sortim gaire lluny, aprofitem per veure alguna d'aquelles sèries que portem endarrerides, volem repassar, o simplement mai haviem tingut l'oportunitat de començar. 

Aquest cap de setmana tant llarg ens ha donat per molt. Apart de veure unes quantes pèlis de Star Wars, (al Movistar+ les donen una darrera l'altra fins dia 15), hem aprofitat per veure les dues primeres temporades de Luther

luther alice logo text
Photo credit: BBC

D'aquesta sèrie només podem dir que, després de tant de temps de sentir recomanacions, i queixes d'aquells que ens demanaven perquè no la havíem vist, ha estat a l'alçada. Des de la primera escena de l'episodi pilot el suspens ens ha envait tot el cos, i el ritme s'ha mantingut fins al final de les dues temporades.

La sèrie narra, a partir dels diferents casos als que s'enfronta, les aventures del Luther, un detectiu que es permet jugar amb els codis policials, morals i ètics. Per a que us en feu una idea, el personatge meçla el millor i el pitjor del Gregory House (House M.D.), el McNulty (The Wire), i els barris baixos de Londres.

L'Idris Elba, que nosaltres sempre el recordarem com a Stringer Bell (fins i tot si acaba sent el James Bond en els propers anys), està a l'alçada d'un paper molt complicat, i es que amb un personatge tant ben construït, i una història centrada tant de plè en aquest, la major part de la sèrie recau sobre ell. 

A la seva actuació s'hi ha de sumar la d'un repartiment de luxe: la Alice personifica perfectament el costat negre del Luther, i la Zoe el seu costat més humà. Un dels moments mes intensos de la sèrie és el xoc entre aquests dos personatges.

Luther alley screenshot season 1
photo credit: BBC

Si Netflix no comença a ampliar el seu catàleg, aviat ens quedarem sense material per veure! De totes formes, no podem agraïr prou el que ens ha ajudat a posar-nos al dia amb tantes sèries que necessitavem veure. 

I vosaltres, heu aprofitat per agafar el sofà i la manta i veure alguna sèrie aquest pont? Alguna recomanació?

també et pot interessar

0 comentarios

Deixa'ns el teu comentari...